Мова: Українська
У цій статті описано, як відкликати доступ користувача до Бази даних, наприклад, коли користувач залишає вашу команду.
Що відбувається, коли ви відкликаєте доступ користувача
Відкликання доступу користувача має такі наслідки:
- Користувач отримує емейл з повідомленням про те, що його доступ було відкликано.
- Користувач втрачає доступ до всіх Ресурсів, що належать до цієї Бази даних (папок, Форм, підформ). База даних більше не відображається на його сторінці зі Списком баз даних.
- Користувач більше не відображається у списку користувачів у розділі «Керування користувачами» і більше не враховується при розподілі ліцензій вашої Підписки.
- Поля користувача в наявних Записах продовжують показувати ім'я користувача. Ви не можете вибрати цього користувача в Полі користувача, коли додаєте або редагуєте Запис.
- У Формі «Користувачі» Бази даних поле «Доступ» користувача змінюється з «Активний» на «Відкликано».
Наступні елементи не зазнають змін при відкликанні доступу користувача:
- Користувачі можуть мати доступ до кількох Баз даних. Відкликання доступу користувача до однієї Бази даних не впливає на його доступ до інших Баз даних.
- Історія запису та Журнал відстеження не зазнають змін. Будь-які зміни, внесені користувачем до Записів, залишаються закріпленими за ним. Журнал відстеження Бази даних також зберігає історію всіх його дій та всіх змін у його дозволах.
- Відкликання доступу користувача до всіх Баз даних ActivityInfo не видаляє його обліковий запис. Користувач зберігає свій Пароль та обліковий запис на випадок, якщо в майбутньому його запросять до якоїсь Бази даних.
Користувачі, які були вилучені з Бази даних у попередній версії ActivityInfo, були видалені, а не відкликані. Поля користувача в Записах, що посилаються на цих користувачів, відображають «#Err» замість імені користувача.
Хто може відкликати доступ користувача
Щоб відкликати доступ користувача, ваша Роль повинна включати дозвіл «Керувати користувачами», а також дозволяти вам призначати поточну Роль цього користувача. Для отримання додаткової інформації див. статтю Розуміння дозволу «Керувати користувачами».
Як відкликати доступ користувача
Щоб відкликати доступ користувача до Бази даних, виконайте наступні кроки:
- На сторінці зі Списком баз даних натисніть на потрібну Базу даних.
- Натисніть «Налаштування бази даних».
- Натисніть «Керування користувачами».
- Знайдіть і виберіть користувача у списку користувачів.
- Натисніть «Відкликати доступ» на панелі праворуч.
- Натисніть «OK», щоб підтвердити.
Доступ користувача до Бази даних буде відкликано, і він отримає емейл з відповідним повідомленням.
Відновлення доступу користувача
Ви можете відновити доступ користувача одним із наступних способів:
- Запросіть користувача до Бази даних знову та призначте йому Роль.
- У Журналі відстеження знайдіть подію «Відкликано доступ для» (Revoked access of), за якою слідує ім'я користувача, і натисніть «Відновити доступ». Користувач поверне собі Роль та дозволи, які мав раніше.