Деактивація користувача

Мова: Українська
Цю статтю перекладено з англійської за допомогою ШІ, тому вона може містити помилки. Ваші відгуки допоможуть нам її покращити.

Натомість використовуйте функцію "Відкликати доступ". Щоб скасувати доступ користувача до Бази даних, відкличте його доступ. Відкликання доступу користувача зберігає його ім'я в полях "Користувач" та в історії Бази даних, а також звільняє його ліцензію. Вам не потрібно додавати роль "Деактивований".

У цій статті описано, як деактивувати користувача в Базі даних.

Якщо користувач більше не повинен мати доступ до Бази даних (наприклад, якщо він покинув вашу організацію), ви можете його деактивувати. Деактивація користувача забороняє йому доступ до вашої Бази даних, зберігаючи при цьому історію його облікового запису. Це означає, що адміністратори все ще можуть бачити будь-які дії, які користувач виконував у Базі даних.

Деактивовані користувачі не потребують ліцензії. Таким чином, деактивація користувача звільняє ліцензію, яку ви можете (пере)призначити іншому користувачеві.

Як деактивувати користувача у вашій Базі даних

Щоб деактивувати користувача, спочатку потрібно створити Роль, яка не має жодних дозволів. Потім ви можете призначити роль "Деактивований" користувачеві, якого ви хочете видалити. Для цього виконайте наступні кроки:

  1. Перейдіть до Бази даних, у якій ви хочете звільнити ліцензію.
  2. Натисніть "Налаштування бази даних".
  3. Виберіть "Ролі" на панелі навігації ліворуч.
  4. Натисніть "Додати роль" і назвіть її "Деактивований".
  1. На панелі праворуч додайте дозвіл для всієї бази даних і залиште всі дозволені операції невідміченими. Це фактично заборонить ролі доступ до всієї вашої бази даних.
  1. На панелі навігації ліворуч натисніть "Керування користувачами", щоб побачити користувача у списку користувачів.
  2. Виберіть користувача, якого потрібно деактивувати, і на бічній панелі в розділі "Дозволи" натисніть на роль "Деактивований".

Тепер користувач деактивований і більше не враховується при розподілі ліцензій вашої підписки.

Наступний елемент
Видалення неактивних користувачів